Diensten 

CCIJSEBAERT werkt met u samen aan rendementsverbetering door optimalisatie pricing, subsidies en financial control.

Het structureel en bestendig optimaliseren van een aantal elementen in de bedrijfsvoering is het uitgangspunt van onze dienstverlening.

 

ccijsebaert, kostprijsoptimalisatie, flexbranche

Kostprijs en brutomarge consult en advies

Uw onderneming wordt gescreend op financieel, commercieel  en administratief gebied met als doel het realiseren van een rendementsverbetering. Hierbij wordt ingezoomd op de volgende zaken:

 

 • Rendementsanalyse (voor-en nacalculatie)
 • Kostprijsopbouw en tariefberekening (pricing)
 • Verbeteringen voorstellen (en uitvoeren)

 

Een voorbeeld van een rijtje verbeteringen die we NA de rendementsanalyse regelmatig, grondig en goed uitvoeren zijn:

 

1. De oorzaken van verschillen in gefactureerde kost- en verkoopprijzen en uiteindelijk brutomarges per klant rapporteren we en helpen mee op te lossen.

 

2. We implementeren regelmatig nieuwe modellen kostprijs-en tariefrekenen, al dan niet gekoppeld aan de nacalculatie of standaardkostprijs versus gedifferentieerde kostprijs etc. Gedurende het jaar, bij tenders en tijdens jaarovergang.

 

3. Uit de analyse blijkt vaak dat ERD ZW/WGA gunstig of net ongunstig kan uitpakken. De voor-en nadelen die we op een rijtje zetten en doorrekenen leveren een “gezonde” (her) overweging op.

 

4. Als we de gerealiseerde loonkostenvoordelen (LKV) EN vooral het intakeproces nieuwe medewerker hebben beoordeeld, blijkt dat onze analyse, inrichting, optimalisatie, begeleiding en uiteindelijk borging ertoe leidt dat klanten ook zelf efficienter en vollediger zijn in het realiseren van een maximale LKV en no-risk polis.

 

5. Minder populair, maar toch, mogelijke non-compliance die geld gaat kosten herstellen we tegelijkertijd nog voordat instanties (bijv. Branche, NEN en Belastingdienst) hun controles komen uitvoeren. Maar ook als er sprake is van een voorgenomen of geplande verkoop/overname.

 

We voeren onze werkzaamheden uit op project-basis en als interim op afdelingen Finance&Control en Back-office (bijv. jaarovergang fin/comm.). De ene keer op urenbasis, de andere keer op basis van een resultaatvergoeding of een combinatie van beide. We voeren deze werkzaamheden vooral uit voor bedrijven met meer dan ca. 100 FTE in diverse branches (oa. Flex, Facility, Schoonmaak, Beveiliging, Zorg en Industrie)

CCIJSEBAERT, kostprijsoptimalisatie, flexbranche, mkb

Finance & Control

 • Interim finance, control en back-office
 • Rapportages en analyses
 • Budget en forecasting (inclusief cash)
 • Creditmanagement
 • Projecten:
  • Jaarovergang financieel/commercieel
  • Ondersteuning implementaties software
  • Groeiscenario’s/overnames

 

We voeren onze werkzaamheden uit op project-basis en/of als interim op afdelingen finance & control en back-office. In de meeste gevallen voeren we dit op urenbasis uit voor bedrijven uit diverse branches (oa. Flex, Facility, Schoonmaak, Beveiliging, Zorg en Industrie)

 

Vrijblijvende afspraak

Benieuwd naar wat CCIJSEBAERT voor u kan betekenen? U kunt telefonisch of per e-mail contact met ons opnemen om een vrijblijvende afspraak in te plannen.